Konu

Meslek Olmayan Rahiplik

Son Zaman Azizleri için yerel cemaatsel lider gözetmendir (ya da daha küçük cemaatler için dal başkanıdır). Bir gözetmen rahipliğe sahiptir ve gözetmenlik makamına daha üst bir Kilise lideri tarafından atanır. Kendi geçimini kendi sağlar ve Kilise’deki hizmeti için herhangi bir ücret almaz. Şart koşulmuş bir hizmet süresi olmamasına rağmen, bir gözetmen cemaatine genellikle yaklaşık beş yıl hizmet eder ve daha sonra cemaat bünyesine geri döner ya da cemaat dışında başka bir sorumluluğa atanır.

İki danışman ya da müşavir dahil olmak üzere diğer rahiplik sahipleri gözetmene hizmetinde yardım ederler. Ayrıca, gözetmen genç ya da yaşlı cemaatin tüm üyeleri için ayrı ayrı ve önemli sorumluluklara sahip erkek ve kadınlardan oluşan bir mahalle meclisinden yardım alır.

Rab’bin sofrasının simgeleri olan vücudu (ekmek) ve kanı (su) kutsamak, bir hastaya resmi bir şekilde kutsama vermek ya da bir kişiyi kiliseye üye olması için vaftiz etmek gibi cemaatteki bazı vazifeleri yerine getirecek rahipliğe sahip kişiler gereklidir. Sadece layık erkek üyeler rahipliğe sahip olabilirler.

Cemaate vaaz vermek ya da cemaat adına toplantılarda resmi dualar etmek gibi sorumluluklar rahipliği gerektirmez ve erkekler ve kadınlar arasında eşit olarak paylaştırılmıştır.

Cemaatsel düzeyde ücretli din adamlarının olmaması gönüllülük geleneğinin Son Zaman Azizi toplulukları içerisinde çok sıkıca kurulu olmasının nedenlerinden biridir. Herkesin yardım etmesi beklenir ve yerel liderlerin sürekli üst mevkisi yoktur. Bugün bir gözetmen olarak hizmet eden bir kişi gelecek hafta bir sınıfta oturup bir zamanlar onun yardımcısı olan bir kişi tarafından anlatılan dersi öğreniyor olabilir. {nb}

Rahiplik içerisinde bir rütbe eğilimi de yoktur. Kilise’de etkin olan hemen hemen tüm erkekler yaşlı ya da yüksek rahip makamına sahiptirler. Bu erkekler haftalık sınıf öğretimi için kurullar olarak bilinen gruplarda bir araya gelirler ve fakirlere bakmak ya da tek ebeveynli ailelere yardım etmek gibi belli ihtiyaçları müşterek olarak karşılamak için organize olurlar.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.