Konu

Kurtuluş Planı

  • Son Zaman Azizleri için ölümlü varoluş, tarihin, tüm insanların ruhlarının Cennetteki Baba’yla birlikte yaşadığı dünya öncesi hayatla, devam eden büyüme, öğrenme ve ilerlemenin gerçekleşeceği O’nun huzurundaki gelecek yaşam arasındaki geniş bir dönemecin bağlamında görülür.
  • Dünyadaki yaşam erkeklerin ve kadınların denendikleri ve sınandıkları ve başka hiçbir yerde elde edemeyecekleri deneyimleri kazandıkları bir sınanma durumu olarak görülür.
  • Son Zaman Azizleri Cennetteki Baba’nın insanların hatalar yapacağını bildiği için bir Kurtarıcı olan ve dünyanın günahlarını kendi üzerine alan İsa Mesih’igönderdiğine inanmaktadırlar. Kefaretin armağanlarından bazılarının (dirilmiş bir vücut, ölümsüzlük) şarta bağlı olmamasıyla birlikte, erkekler ve kadınların günahlarından tövbe etmeleri ve ilerlemeye devam etmek ve gelecek yaşamdaki potansiyellerine ulaşmak için Mesih’in öğretileriyle daha uyumlu bir şekilde yaşamaya çaba göstermeleri beklenir.
  • Kilise üyelerine göre, dünyadaki fiziksel ölüm bir son değil ama Cennetteki Baba’nın çocukları için olan planındaki gelecek adımın başlangıcıdır. Ölüm, kişinin sevdikleriyle olan ilişkilerinin sona ermesi anlamına da gelmemektedir. Aileler sadece bu yaşamda değil ama sonsuza dek birlikte olabilirler. İsa Mesih’in kefaretini kabul eden ve O’nun örneğini takip eden aile üyeleri Tanrı’nın kutsal tapınaklarındagerçekleştirilen kutsal mühürleme törenleri yoluyla sonsuza dek birlikte olabilirler.
  • Son Zaman Azizi öğretisi dirilişten sonra herkesin yargılanacağını ve bu yaşamdaki yaptığı şeylere göre ödüllendirileceğini öğretmektedir. Tanrı’nın ve Mesih’in huzuruna dönmeye layık olanlar Baba’nın tüm sahip olduklarının “Tanrı’nın mirasçıları ve Mesih’le ortak mirasçıları” ( Romalılar 8:17) haline gelirler. Cennetteki Baba ve kendi aileleriyle birlikte yaşamaya devam edeceklerdir.
  • Cennetteki Baba ve İsa Mesih’i takip etmeyi seçmeyenler bu yaşamda yaptıklarına göre bir ödül alacaklardır ama Tanrı’nın huzurunda yaşama şerefini tatmayacaklardır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.