Konu

Kilise’deki Gençler

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi Genç Beyler ve Genç Hanımlar kuruluşları aracılığıyla gençler için kapsamlı bir program sağlar. 12–17 yaş arasındaki gençler Pazar günleri dinsel öğrenim için derslerde ve ay boyunca birkaç kez hizmet projeleri, spor, kamp ve dans dahil olmak üzere sosyal etkinliklerde bir araya gelirler. Ayrıca genç beyler ve hanımlara kuruluş içerisinde liderlik mevkileri verilir ve böylece hedefler belirleme, grup etkinlikleri planlama ve sorun çözme gibi liderlik yeteneklerini öğrenirler.

Genç Beyler

Layık erkek çocukları 12 yaşında Harun Rahipliğinde hizmetliler olarak atanırlar. 14 yaşında öğretmen makamına ve sonra 16 yaşında rahip makamına yükselirler. Genç Beyler programındaki liderlerin temel sorumluluklarından biri genç beyleri rahiplik sorumluluklarını omuzlamaya ve İsa Mesih ve O’nun sevindirici haberi hakkında tanıklıklar geliştirmeye hazırlamaktır.

Rahiplik makamındaki genç beylerin sorumlulukları Pazar günü ibadet törenleri esnasında Rab’bin sofrasını (komünyon) hazırlayıp Kilise üyelerine sunmayı, üyeleri evlerinde ziyaret edip onlara ders vermeyi ve fakirler için bağış toplamayı içerir.

Ayrıca Genç Beyler kuruluşu “Tanrı İçin Vazifemiz” adlı başarı programıyla erkek çocuklarını ailelerindeki, kişisel yaşamlarındaki ve topluluklarındaki gelecek yükümlülükler için hazırlar.{nb} Ek olarak, Kilise Birleşik Devletler ve Kanada’daki genç beyler için İzcilikprogramlarının sponsorluğunu yapar ve destekler.

Genç Hanımlar

Genç Hanımlar programının amacı genç kızların İsa Mesih’e dair tanıklıklarını geliştirmelerine, Kilise’deki hanımlar ve toplumun katkı sağlayan üyeleri olarak gelecekteki görevleri için hazırlanmaları amacıyla beceriler geliştirmelerine yardım etmektir.

Genç hanımların liderleri genç hanımlara sevindirici haber ilkelerini ve onları günlük yaşama nasıl uygulayacaklarını öğreten haftalık Pazar derslerini planlarlar.

Genç hanımlar sekiz değer alanında hedefler belirleyerek “Kişisel Gelişim” adlı bir başarı programına katılırlar: İman, ilahi doğa, bireysel değer, bilgi, tercih ve sorumluluk, iyi işler, dürüstlük ve erdem. Ayrıca kızlar Genç Hanımlar kamp programı aracılığıyla değerli yetenekler geliştirirler ve mükafatlar alırlar.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.