Konu

Kilise Tarihi Kütüphanesi

Kilise Tarihi Kütüphanesiİsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin tarihini koruma ve paylaşmaya adanmıştır. Bina 2009 yılının Haziran ayında açılmıştır ve o zamandan beri inancımızın ve üyelerimizin tarihihakkında daha fazla öğrenmeye meraklı binlerce insanı ağırlamıştır.

21.000 metre kareden büyük olan tesis bir halk kütüphanesi, okuma odası ve aşağıdaki tarihi koleksiyonları barındıran depoyu içeren beş kattan oluşmaktadır:

  • 270.000 kitap, broşür, dergi, el kitabı, vb.
  • Özgün, yayınlanmamış kayıtların (anı defterleri, günlükler, yazışma, toplantı tutanakları, vb.) oluşturduğu 240.000 parça bir koleksiyon.
  • Kilise üyeleri için 3.5 milyon adet ataerkil kutsaması
  • 13.000 fotoğraf koleksiyonu
  • {nb}23.000 işitsel kayıt ve görüntü kaydı

Bu öğelerin bazıları halk kütüphanesi alanında mevcuttur ve diğerleri ise arşiv deposu odalarına yerleştirilmiştir ve bir okuma odasında okumaları için ziyaretçilere sunulmaktadır. Ziyaretçiler bu malzemeleri bir kitap ya da akademik yayını araştırırken kullanmaktadırlar. Diğerleri Kilise Tarihi Kütüphanesi koleksiyonlarını Mormonataları ya da Batı’nın tarihi hakkında daha fazla öğrenmek için kullanabilmektedirler.

En son teknolojiyle donatılmış binanın tarihi eserleri korumak üzere tasarlanmış iki tip arşiv depolama odası vardır. 10 ana depolama odası 13 derece sıcaklıkta ve yüzde 35 bağıl nemde tutulmaktadırlar. Ayrıca renkli sinema filmleri, fotoğraflar ve Kilise için özel önem arz eden kayıtlar için eksi yirmi derecede tutulan iki özel oda vardır.

Kamu alanları ve depolama odalarına ek olarak, yeni binanın muhafaza, koleksiyon geliştirme ve araştırma için bir alan mevcuttur. Kilise’nin muhafaza çabalarıher sene 300–500 adet arasında kitap ve belge ve 3.000–4.000 adet arası görsel-işitsel kayıt içermektedir. Koleksiyon geliştirme personeli, 6.000 yayın dahil olmak üzere, her yıl 500–700 adet arası yeni koleksiyon edinir ve katalog yapar. Ayrıca, yeni binada tarihi yerler, web içeriği ve Joseph SmithBelgeleri gibi yayınlardan sorumlu olan çalışanlar ve gönüllüler için ofis alanı bulunmaktadır.

Kilise Tarihi Kütüphanesi, Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik(LEED) aracılığı ile bir gümüş sertifika kazanmıştır. Bu “yeşil” unvanı hak etmek için, binalar daha az ısı ve elektrik kullanmalı, insanların çalıştıkları yerlere yakın pencerelere sahip olarak dış manzaraya daha fazla erişimleri olmalı, toplu taşımaya çok yakın olmalı ve yerel olarak üretilmiş, geri dönüşümlü ya da insanların sağlığını etkileyebilecek gazları daha az salan ürünler kullanmalıdır.


{nb}

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.