Konu

Joseph Smith Belgeleri

Joseph Smith(1805–1844) İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin kurucu peygamberi ve ilk başkanıydı. Joseph Smith Belgeleri projesi Joseph Smith’in kendisi veya katip olarak atadığı diğer kişiler tarafından üretilmiş tüm mevcut belgeleri bir araya toplamaya yönelik bir çabadır. Bu kapsamlı koleksiyon Joseph Smith’in yaşamını ve işlerini, ilk Mormonluğuve 19. yüzyıl Amerikan dinini araştıran akademisyenler ve öğrenciler için temel bir kaynaktır.

Kilise Tarihçisi ve Kayıtçısı Yaşlı Marlin K. Jensen, “Joseph Smith Belgeleri’nin bu neslin en önemli Kilise tarihi projesi olacağına inanıyoruz” demiştir.

Örnek koleksiyon, altı dizi halinde düzenlenen 20 cilt içerecektir: Anı Defterleri, Vahiyler ve Tercümeler, Tarih, Belgeler, İdari Kayıtlar, Hukuki ve Ticari Kayıtlar. 2000’den fazla belgenin tamamı projenin web sitesindeelektronik ortamda yayınlanacak ve önemli sayıdaki belge ise basılarak yayınlanacaktır.

Araştırma girişimi Ulusal Arşivler’in Ulusal Tarihi Yayınlar ve Kayıtlar Komisyonutarafından çalışmanın tüm aşamalarında en yüksek akademik standartların uygulandığını gösteren bir onaylamaalmıştır.

Projede Kilise Tarihi Kütüphanesi tarafından görevlendirilen bilim insanları, arşivciler ve editörler istihdam edilmektedir.{nb} Projenin baskı ve web yayınlarının yayıncısı İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin Kilise Tarihi Departmanı’nın bir damgası olan The Church Historian’s Press’tir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.