Konu

Genel Konferans

Tüm dünyadaki İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi üyeleri yılda iki kez “genel konferans” olarak adlandırdıkları bir toplantı için bir araya gelirler. Bu üyelerin her Pazar günkü haftalık ibadet törenlerineilavedir.

Genel konferanslar her Nisan ve Ekim ayında düzenlenmektedir ve iki gün boyunca devam eden beş adet iki saatlik toplantılardan meydana gelmektedirler. Nisan toplantılarına yıllık konferans, Ekim toplantılarına ise yarıyıllık konferans denmektedir.

Cumartesi sabahı, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabahı ve Pazar öğleden sonra toplantıları herkese açıkken, Cumartesi akşamı toplantısı ise rahipliğesahip Son Zaman Azizi erkekleri ve genç beyleri içindir.

Son Zaman Azizleri Utah eyaletinin Salt Lake Citykentindeki 21.000 koltuklu Konferans Merkezi’ndegerçekleşen genel konferanslara katılmak için dünyanın her yerinden seyahat etmektedirler. Her toplantı için ücretsiz biletlerdağıtılmaktadır ve bileti olmayanlar için yedek sıralar mevcuttur. Konferans Merkezi’ne doluluk nedeniyle giremeyenler için Tapınak Meydanı’nın yakınında ek ağırlama tesisleri mevcuttur.

Kilise’nin 14 milyon üyesinin büyük çoğunluğunun genel konferansa bizzat katılması mümkün olmadığı için toplantılar uydu aracılığıyla 102 ülkede 7.400’den fazla kilise binasına yayınlanmaktadır. Üyeler ayrıca konferansı televizyonda Salt Lake City merkezli KSLveya BYU-TVkanallarından izleyebilirler. Ayrıca, Kilise toplantıları LDS.org web sitesindeve Mormon Kanalı’ndacanlı yayınlamaktadır. {nb}

Konferans süresince Kilise liderleri çeşitli ruhsal konularhakkında konuşurlar. Son Zaman Azizleri’nin yanı sıra devlet, inanç ve toplum temsilcilerine ve diğer konferans konuklarına hitap ederler. Konuşma yapanlara Kilise’nin tüm dünya çapındaki lideri Başkan Thomas S. Monsonve kilisenin yönetici organı olan Birinci Başkanlık’takidanışmanları dahildir. Ayrıca Oniki Havariler Kuruluüyeleri ve diğer liderler tarafından da konuşmalar yapılır.

Genel konferans konuşmaları süre olarak 5 ve 20 dakika arasında sürmektedir. Konular önceden belirlenmez, her konuşmacı kendi konusunu kendi seçer. Konuşmalar genellikle temel sevindirici haber ilkelerini içerir veya günümüzle ilgili konulara hitap eder ve konuşmacılar bireyleri ve aileleri İsa Mesih’itakip etme çabalarında cesaretlendirirler.

Konferans bittikten sonra konuşmalar LDS.org web sitesindeyayınlanır ve Kilise’nin Ensign ve Liyahona dergilerinde basılır ve böylece üyeler onları okuyabilir ve çalışabilirler.

Konferans toplantılarının müziği Mormon Tabernacle Korosuve orgcuları, diğer Kilise koroları ve cemaat tarafından sağlanır. Müzik, sevindirici haber temalarını vurgular.

Kilise liderleri, genel konferansları Kilise’nin Joseph Smithtarafından kurulduğu1830 yılından bu yana düzenlemektedir. Tarihçi Glen M. Leonard’a göre “ilk konferansa yaklaşık 30 vaftiz olmuş üyeyle birlikte Kilise’ye ilgi duyan insanlar katılmıştır.”

Günümüzde konferanslar geniş ve büyümekte olan uluslararası üyeliğe hizmet etmek için aynı anda Arnavutça’dan Yap adası diline kadar 92 dileçevrilmektedir. Ayrıca Amerikan İşaret Dili tercümesi ve altyazı da mevcuttur.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.