Konu

Göç

Bütün dünyadaki birçok karmaşık sorunla uğraşan dünya genelinde bir kilise olarak, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi tüm dünyada uygulanan geniş ve temel ilkeleri teşvik etmektedir. Kilise, Utah Sözleşmesi’nin deklarasyonunu göç reformu konusundaki acil zorluklara sorumlu bir yaklaşım olarak görmektedir. Bu, savunduğumuz önemli ilkelerle uyumludur:

  • Komşularımızı severek İsa Mesih’i takip ederiz. Kurtarıcı “komşu” sözcüğünün anlamının her yerdeki ve her zamandaki Tanrı’nın tüm çocuklarını içerdiğini öğretmiştir.
  • Aileleri güçlendirme yönündeki mevcut ihtiyacın farkındayız. Aileler birlikte olmalıdır. Çalışan ebeveynlerin çocuklarından zorla koparılmaları aileleri zayıflatır ve topluma zarar verir.
  • Her ulusun kendi yasalarını uygulama ve sınırlarını koruma hakkını kabul ederiz. Bir ulusun yasalarına bağlı olan herkes yasalarla ilişkili eylemlerinden sorumludurlar.
{nb}

Kamu yetkilileri adil ve insancıl bir toplum olarak emellerimizin en iyisini yansıtan yasalar çıkarmalı ve uygulamalılardır. Bu tür yasalar komşulara duyulan sevgi, aile uyumu ve adil ve uygulanabilir yasalara riayeti uygun bir şekilde dengeleyecektir.*

{nb}

*Kilise 10 Haziran 2011’de göçkonusundaki en son beyanını yayınladı.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.