Konu

Din Enstitüleri

http://institute.lds.org

Eğitim İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nde güçlü bir şekilde vurgulanmaktadır. Lise öğrencilerine sevindirici haber dersleri sunmanın yanı sıra, Kilise ayrıca 18 ve 30 yaş arası genç bekar yetişkinler ve evli üniversite öğrencileri için “enstitü” olarak bilinen din dersleri sağlamaktadır.{nb}{nb}

  • Tam zamanlı ve gönüllü öğretmenler Kilise’nin sahibi olduğu din enstitüsü binalarında, yerel Kilise ibadet evlerinde ya da kişilere özel evlerde öğrencilere öğretim sunarlar. Bir haftanın dersleri hafta içinde ve akşamları öğretilir.
  • Dersler; Yeni ve Eski Antlaşma, Mormon Kitabı, Kilise tarihi, erkek ve kız ilişkileri, evlilik ve aile tarihinin nasıl araştırılacağı üzerine dini eğitimi içerir.
  • Enstitü ayrıca öğrencilere insani yardım hizmeti, sosyal etkileşim ve liderlik eğitiminde olgunlaşma fırsatları sağlar. Enstitü, öğrenciler günlük hayatın baskıları, imtihanları ve zorluklarıyla karşılaştıkça onları ruhsal olarak beslemek amacıyla tasarlanmıştır.
  • Enstitü dersleri Birleşik Devletler’in içerisinde ve dışarısında büyümeye devam etmektedir. 2005 yılında, Birleşik Devletler içerisindeki 167.000 öğrenciye kıyasla 200.000’den fazla öğrenci yabancı ülkelerdeki din enstitülerine kayıt olmuştur.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.