Konu

Danışman

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin dinsel örgütlenmesi esas olarak başkanlıklar tarafından yönetilir. Kilise’deki en yüksek yönetim organı olan Birinci Başkanlık’tanyerel cemaatlere kadar bu başkanlıkların her biri bir başkan ve iki danışmandan meydana gelmektedir. Bu oluşumun tek istisnası ücretsiz liderin gözetmenolarak adlandırıldığı yerel mahallelerdemevcuttur. Ona yardım eden iki kişiden gene danışmanlar olarak bahsedilir.

İdari düzey ne olursa olsun danışmanların amacı başkan ya da gözetmene yardım ve destek sağlamaktır. Danışmanlar başkan ya da gözetmen tarafından görevlendirilerek çeşitli ruhsal ve idari vazifeler gerçekleştirirler ve başkan ya da gözetmen mevcut olmadığında onun yerini doldururlar. Örgütlenmeye bağlı olarak bu danışmanlar her yaştan erkek ya da kadın olabilir. Örneğin, hizmetlilerkurulundaki danışmanlar 12 ve 13 yaş arasındaki erkek çocuklarıyken, bir çadır kazığıbaşkanlığındaki danışmanlar yetişkin erkeklerdir. Aynı biçimde, bir genç hanımlarsınıfındaki danışmanlar 12 ve 18 yaş arasındaki genç kızlarken, bir Yardımlaşma Cemiyetibaşkanlığındaki danışmanlar yetişkin hanımlardır.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.