Konu

Dünya Merkezi

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin dünya çapındaki merkezi, öncüler 1847 yılında buraya yerleştiğinden beri Utah eyaletinin Salt Lake City şehrinin merkezinde bulunmaktadır.

Bugün Kilise liderleri yaklaşık 160 ülkedeki Kilise faaliyetlerini bu yerden idare etmektedirler. Bununla birlikte, liderlik genel olarak “meslek olmayan rahiplik sınıfı” yoluyla yerel, bölgesel ve ulusal düzeydeki yönetimin altında ciddi ölçüde dünya çapında dağıtılmıştır.

Tapınak Meydanı Utah’ın bir numaralı turistik yeridir ve her yıl milyonlarca ziyaretçi çeker. Tapınak Meydanı Salt Lake Tapınağı, Tabernacle (Mormon Tabernacle Korosu’nun evi), Toplantı Salonu ve iki ziyaretçi merkezinden meydana gelmektedir.

Tapınak Meydanı’nın doğusunda Kilise Ofis Binası, Kilise İdare Binası, Joseph Smith Anıtı Binası ve Yardımlaşma Cemiyeti Binası bulunmaktadır. Bu binaların hepsi Kilise departmanları ve genel liderlik için ofis olarak kullanılmaktadır.

Tapınak Meydanı’nın batısında — dünyanın en büyük soyağacı tesisi— olan Aile Tarihi Kütüphanesi ve Kilise Tarihi ve Sanatı Müzesi bulunmaktadır.

Tapınak Meydanı’nın kuzeyinde —21.000 koltuklu bir oditoryum olan Konferans Merkezi yer almaktadır ve bu dünyadaki en büyük oditoryumlardan biridir. Tüm Kilise üyeleri için tüm dünyada yayınlanan yarıyıllık toplantıların yanı sıra dünyanın farklı bölgelerindeki belli üye grupları için yayınlanan kapalı devre konferanslar için kullanılmaktadır. Ayrıca konserler ve performanslar için popüler bir mekandır.{nb}

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.