Haber Bülteni

5 Browns Kardeş, meşhur Mormon müzisyenler Türkiye’yi ziyaret etti

Her yıl düzenlenen 15’inci Antalya Piyano Festivali’nde neredeyse 3 hafta boyunca süren ve olağanüstü yetenekli sanatçılar tarafından her gün verilen muhteşem piyano konserleri 29 Kasım 2014’de sona erdi. Final gösterideki eşsiz klasik “beş piyano takımı” konseri, 5 yetenekli kardeş tarafından verildi; 5 Browns Kardeş’in hepsi, Desirae, Deondra, Gregory, Melody ve Ryan, İsa Mesih’in Son Zamanlar Azizler Kilisesi’nin üyeleridir.

Müzik eğitimlerini prestijli okullardan New York’taki Julliard okulunda görmüşlerdir; bir süre beş kardeşin hepsi birlikte okumuşlardır. Konserin öncesinde bir atölye çalışmasında geçmişlerini ve eğitimlerini anlatıp seyircilerin sorularını cevapladılar. 1000’den fazla müzikseverin buluştuğu konserin sonunda Antalya Belediye Başkanı ve Kültür Bakanı, 5 Browns Kardeş’e çiçekler ve takdir armağanları sundular.

5 Browns Kardeş, Antalya’daki Perge ve Aspendos gibi tarihi yerleri ziyaret ederek Türkiye’deki bazı güzel yerleri görebildiler. Sonra İstanbul’a uçup Sultanahmet Camisini, Topkapı Sarayını, Ayasofya Camisini ve Kapalı Çarşıyı ziyaret ettiler. Ertesi gün ise Havari Pavlus ve Havari Yuhanna’nın uzun zaman geçirdikleri Efes’e gittiler. Geleneklere göre Kurtarıcı’nın annesi olan Meryem’in Evi’ne, Meryem Ana’ya da gittiler.

Türkiye’nin antik çağlara kadar uzanan harika tarihi yerleri ve eski mimari yapıları ile gerçekten çok güzel ve benzersiz bir ülke olduğunu söylediler.

1 Aralık, Pazartesi günü, İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin İstanbul topluluğunun üyeleri ve arkadaşları için düzenlenen Aile Ev Akşamı ve Ocakbaşı toplantısına katıldılar. 5 Browns Kardeş hayatın sıkıntıları, okulun ve profesyonel hayatın zorlukları hakkında anlattıkları hikayeler ile kendilerini orada bulunan herkese sevdirdiler.  

Her biri tam bir dürüstlükle İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’ne olan güçlü inançlarını ve Kurtarıcıları için olan sevgileri hakkında tanıklık etti. Herkesi zorluklara rağmen hayatın iyi yanını görmeye ve sahip oldukları şeyleri başkaları ile paylaşmaya davet ettiler. Birbirleri için duydukları sevgi hakkında konuştular ve birlikte olmaktan ve çalışmaktan gerçekten zevk aldıkları, birbirlerine karşı sergiledikleri davranışlardan açık bir şekilde belli oluyordu.

Browns kardeşlerin en zor parçaları bile insanları etkileyici bir güçle ve bir sonraki nefeste ise hafif bir melodiyi piyano tuşlarına ilham verici dokunuşlarla yorumlayabilmeleri onların piyanoda ne kadar çok usta olduklarını gösterdi.

İstanbul’daki bu etkinlik, etkinliğe katılan herkes için gerçek bir armağandı. Browns kardeşler zaman ayırıp mükemmel yeteneklerini bizimle paylaştıkları için hepimiz çok minnettarız. Onların cana yakın ve gerçekçi kişiliklerini görünce ne kadar çok tatlı insanlar olduğunu anladık; onları görmek ve duymak, onları sevmek demektir.

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin üyeleri bütün yeteneklerimizin Tanrı’dan geldiğine inanırlar ve yeteneklerini geliştirmeleri için teşvik edilirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.