Konu

Üye Katılımı

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nin etkin üyeleri Kilise’nin işlerine, onun yerel idaresi de dahil olmak üzere, çok yüksek derecede kişisel katılım gösterme eğilimindedirler. Ücretli ve profesyonel din adamlarının olmaması, liderliğin tüm dünya çapında son derece merkezsizleşmiş olması ve çoğu üyenin öğretme ya da çeşitli türlerde diğer hizmetler gibi gönüllü çabalar yoluyla katkı sağlaması anlamına gelmektedir.

Yerel cemaatsel lidere gözetmen denir ve genellikle bu mevkide yaklaşık beş yıl boyunca hizmet verir. Hizmetini tamamlaması üzerine daha geniş bir coğrafi alandaki daha yüksek sorumluluklara atanabilir ya daha muhtemelen kendi cemaatindeki daha az çaba gerektiren hizmet fırsatlarına döner.

2004 yılının Aralık ayında söyleşi program sunucusu Larry King’e verdiği röportajda, Başkan Gordon B. Hinckley “Bir üye olmak zor, değil mi?” sorusuna cevap vermiştir. Başkan Hinckley şöyle söylemiştir: “Hayır, üye olmak harika. Çaba gerektirdiğini ve büyük beklentiler olduğunu söylemem gerekir ama üye olmak harikadır. {nb}{nb}

Kilise’ye katılan yeni üyeler hakkında Başkan Hinckley şöyle söylemiştir: “Onlar işe koşulmaktadır. Onlara sorumluluk verilmektedir. Onlara Tanrı’nın işinin, ileriye doğru giden bu büyük işin bir parçası oldukları hissettirilir. … Son Zaman Azizleri olarak onlardan çok şey beklendiğinin çok geçmeden farkına varırlar. Buna gücenmezler. Beklentileri karşılarlar ve bundan hoşlanırlar. Dinlerinin çaba ve yaşamlarında değişiklik gerektirdiğini tahmin etmektedirler. Gereklilikleri karşılarlar. Kendilerine gelen bu büyük iyilik hakkında tanıklıklarını paylaşırlar. Onlar hevesli ve sadıktır.”

Cemaatteki belirlenmiş düzenli hizmetlerine ilaveten, üyeler Kilise’nin refah ve insani programlarına zamanlarını ayırabilirler. Bu, muhtaçlar için gıda üretilen yerel bir konserve imalathanesinde zaman zaman birkaç saat katkıda bulunmayı içerebilir.

Üyeler ayrıca mali olarak, inancın dışındaki birçok kişi için şaşırtıcı düzeyde katkıda bulunurlar. Tipik bir etkin üye, muhtaçlar için yapılan aylık katkılara ek olarak, yıllık gelirinin onda birini Kilise’ye bağışlar.

Etkin Kilise üyeleri Pazar günleri genellikle üç saat boyunca üç farklı toplantıya bölünmüş kilise törenlerine katılırlar. Ana ibadet töreni bir saatten biraz fazla sürmektedir ve Rab’bin sofrası toplantısı olarak bilinmektedir. Erkekler ve kadınlar kürsüde önceden hazırladıkları konuşmalar yaparlar ve cemaat birlikte ilahiler söylerler, dua ederler ve “Rab’bin sofrasına” iştirak ederler, yani İsa Mesih’in insanlığın günahları için kefaretinin ekmek ve su simgelerini yiyip içerler. Vaktin geri kalanı Pazar okulu ve erkekler, hanımlar, gençler ve çocuklar için olan dersler arasında paylaştırılır. Tüm Pazar toplantıları Kilise’nin üyesi olsun olmasın herkese açıktır.

Lise çağındaki öğrenciler kutsal yazıları çalışmaya odaklanan ve haftanın beş günü olan dersler şeklindeki sevindirici haber okulunakatılırlar. Gençlerin nerede yaşadığına bağlı olarak, okul günü boyunca, okuldan önce ya da okuldan sonra bir araya gelebilirler.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.