Konu

Öğretmen

İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi’nde öğretmensözcüğünün iki anlamı vardır:

  1. Harun Rahipliğindegenellikle 14–15 yaşlarındaki genç erkeklerin bulunduğu bir sorumluluk makamı. Öğretmenler Pazar günü ibadet törenlerinde(komünyona benzer olan) Rab’bin sofrasıesnasında verilen ekmek ve suyu hazırlarlar. Bu genç beyler ayrıca ev öğretmenleriolarak hizmet edebilir ve yerel cemaatlerindeki üyeleri ziyaret edebilirler. Yerel cemaatlerde, öğretmenler kurullarolarak kurulurlar. Bu küçük gruplar genç erkeklerin birlikte hizmet ederek liderlik yetenekleri öğrenmelerini, etkinliklerde bulunmalarını ve birbirlerine İsa Mesih’insevindirici haberini yaşamakta yardım etmelerini sağlar.
  2. Bir Kilise sınıfına ders veren bir kişi. Bu dersler çocuklar, gençlerya da yetişkinler için olan dersleri içerebilir. Bu dersler kişisel inancı güçlendirme, kutsal yazılarve Kilise öğretisi hakkındaki bilgiyi artırma amacıyla genellikle Pazar ibadet törenlerininbir parçası olarak öğretilir.

Stil Rehberi Notu:İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi hakkında bildirimde bulunurken lütfen ilk referansta Kilisenin tam adını kullanın. Kilisenin ismini kullanımda daha fazla bilgi için bizim online stil rehberine gidin. »Stil Rehberi.